Німеччина позапланово передасть Україні ще одну систему Patriot
Німеччина позапланово передасть Україні ще одну систему Patriot

Німеччина позапланово передасть Україні ще одну систему Patriot

Німеччина оголосила про передачу Україні ще однієї системи протиповітряної оборони Patriot для посилення ППО та захисту від російських обстрілів. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ країни.

- Жорстока агресія Путіна проти України та його провокації на зовнішніх кордонах ЄС та НАТО вимагають нашої непохитної єдності. Міжнародне право однозначно: держави, які зазнали нападу, мають не лише право захищати свою територію, а й зобов'язані захищати своїх громадян. Наша військова підтримка України відповідає цим принципам, — наголосила голова німецького МЗС Анналена Бербок.

У МЗС Німеччини зазначили, що наразі посилення української ППО є вирішальним. Київ отримає ще один «петріот» разом із пакетом військової допомоги на 500 млн євро, про який Німеччина оголосила напередодні.

  • У квітні Німеччина вже оголошувала про надання Україні системи ППО Patriot та боєприпасів до неї. А у травні Берлін передав зенітно-ракетний комплекс IRIS-T.
  • 31 травня стало відомо, що після того, як РФ посилила обстріл Харкова та області, Німеччина дозволила Україні атакувати цілі на території Росії німецькою зброєю.
Теги за темою
Німеччина
Джерело матеріала
loader
loader