Чи безпечно споживати стевію замість цукру: що варто знати
Чи безпечно споживати стевію замість цукру: що варто знати

Чи безпечно споживати стевію замість цукру: що варто знати

Багато людей відмовляються від цукру або намагаються скоротити його споживання. Однією з таких альтернатив може бути стевія. Вона не вважається штучним підсолоджувачем та цукром завдяки своєму рослинному походженню.

Про це повідомили в health. Стевія не лише допомагає зменшити споживання цукру, але й не містить калорій. Тому вона корисна для тих, хто намагається схуднути, людей з діабетом. 

Користь стевії для організму людини:

Контроль рівня цукру в крові

Стевія, природний замінник цукру, може стати ефективним засобом для боротьби з діабетом. Рослина може не лише знижувати рівень цукру в крові, а й покращувати рівень інсуліну.

Зменшення споживання доданого цукру

Ця природна альтернатива також може сприяти зниженню споживання доданого цукру. Тому альтернатива стане надзвичайно корисною для людей, які їдять продукти з високим вмістом цукру. Адже стевію можна додати під час приготування різних страв, до фруктів чи молочних продуктів.

Зниження артеріального тиску

Стевія може допомогти знизити артеріальний тиск. Згідно з дослідженнями, стевія допомагає розширювати кровоносні судини.

Боротьба з карієсом

Основною причиною карієсу є цукор, який виробляє кислоту, що зношує зубну емаль. Згідно з дослідженням, pH зубного нальоту був кислішим після полоскання розчином сахарози порівняно з розчином стевії. У результаті стевія не виробляє тих кислот, що призводять до руйнування емалі.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які продукти можуть скоротити життя на 36 хвилин.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader