Ворог буде тиснути на 3 напрямках: експерт оцінив загрозу наступу РФ на Сумщині
Ворог буде тиснути на 3 напрямках: експерт оцінив загрозу наступу РФ на Сумщині

Ворог буде тиснути на 3 напрямках: експерт оцінив загрозу наступу РФ на Сумщині

Військовий експерт назвав основні напрямки російського наступу на фронті в найближчі місяці і оцінив наступ окупантів на Харківщині.

Російські окупанти в найближчі місяці будуть тиснутина позиції українських військ відразу на кількох напрямках. Перш за все, на півночі та сході Харківщини, на Сумському напрямку та на Донбасі. Про це в інтерв'ю Главреду розповів журналіст, ізраїльський військовий експерт Сергій Ауслендер.

За його словами, на Донбасі тиск збережеться, там росіяни, як і раніше, намагатимуться наступати.

"У напрямку Харківської та Сумської областей продовжаться спроби недонаступів. Адже, погодьтеся, захоплення в Харківській області кількох прикордонних сіл і частково Вовчанська (вщент при цьому зруйнованого), явно не виглядає грандіозним успіхом угруповання "Північ", яке не зазнало якихось значних переформатувань", - сказав він.

Військовий експерт зазначає, що частини, які раніше прикривали кордон, були реорганізовані в угруповання "Північ". Проте це угруповання не було підсилене, наприклад, танковою дивізією.

Російські окупанти просто призначили командувачем сумнозвісного генерала Лапіна, якого критикували за поразки військ РФ у Харківській області та втрату Лиману восени позаминулого року. Щоб уникнути кримінальної справи на тлі чисток у Міноборони, Лапін вирішив себе зарекомендувати та повів свої війська в бій, додає Ауслендер.

"Який результат, нам уже відомо", - резюмував журналіст, ізраїльський військовий експерт Сергій Ауслендер.

Дивіться відео, в якому Ауслендер розповів про цілі наступу РФ на півночі Харківської області:

Хто такий Сергій Ауслендер

Сергій Ауслендер - ізраїльський військовий експерт, кореспондент, журналіст, письменник і телеведучий. Працював журналістом під час Першої та Другої чеченських воєн і в інших гарячих точках.

Автор каналу на YouTube і Telegram-каналу Війна з Ордою. Тематика каналів - війна в Ізраїлі, війна Росії та України.

Наступ РФ на Харківщині - що відомо про ситуацію на фронті

Нагадаємо, як раніше повідомлявГлавред, російська окупаційна армія може спробувати повторити в Сумській області операцію, подібну до тієї, що була в Харківській області, але про захоплення Сум, Харкова чи Києва мова не йде. Про це заявив ізраїльський військовий експерт Сергій Ауслендер.

Керівництво Харківської області ухвалило рішенняпро примусову евакуацію певних категорій населення з кількох населених пунктів у Золочівській громаді, оскільки на цьому напрямку можливий новий наступ російських окупантів. Про це повідомив голова місцевої територіальної громади Віктор Коваленко.

Українські захисники наразі контролюють понад 70% Вовчанська в Харківській області. ЗСУ не дозволяють окупантамзакріпитися в місті, ворог підтягує резерви. Про це розповів речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

Джерело матеріала
loader
loader