Найкращі домашні засоби від болю в горлі
Найкращі домашні засоби від болю в горлі

Найкращі домашні засоби від болю в горлі

Ангіна – це стан, який часто є наслідком бактеріальної або вірусної інфекції і викликає неприємне подразнення та біль у горлі. Хоча існує кілька ліків від цього, деякі кухонні інгредієнти також можуть вирішити проблему.

Ми зібрали для вас список найкращих домашніх засобів від болю в горлі. У разі погіршення симптомів, варто звернутися до лікаря.

Полоскання горла солоною водою зменшує набряк горла

Основним домашнім засобом для лікування болю в горлі є полоскання горла солоною водою. Додайте 1/4 або 1/2 чайної ложки солі в 120-240 мілілітрів теплої води і добре перемішайте.

Полощіть горло цією солоною водою і випльовуйте її. Для досягнення хороших результатів робіть це кожні три години. Ця дія зменшує можливий набряк і зберігає горло чистим.

Антибактеріальні, протизапальні та антиоксидантні властивості меду можуть вилікувати інфекцію горла

Мед, незалежно від того, чи вживається він сирим, чи змішується з чаєм, молоком або лимонним соком, є давнім засобом для лікування інфекцій горла.

Іноді він може бути ефективнішим за звичайні ліки від застуди, зменшуючи подразнення та полегшуючи біль. Крім того, він ще й приємніший на смак. Ця цілюща сила є результатом антибактеріальних, протизапальних та антиоксидантних властивостей меду.

Молоко з куркумою - поширений засіб від проблем, пов'язаних із застудою

Молоко, настояне на куркумі, яке прихильники здорового способу життя також називають "золотим молоком", є ефективним засобом для лікування симптомів і проблем, пов'язаних із застудою та болем у горлі.

Це молоко може полегшити біль у горлі, знімаючи набряк. Насправді, суміш куркуми з молоком вважається потужним антибіотиком в аюрведі завдяки своїм протизапальним властивостям.

Такі напої, як чай з кореня імбиру, можуть усунути бактерії

Теплі напої, такі як чай, зазвичай полегшують біль у горлі. Однак додавання екстракту імбиру до чаю може значно покращити стан.

Мало того, що імбир має антибактеріальну та протизапальну дію, яка може полегшити біль у горлі, він також може вбивати віруси, що викликають респіраторні захворювання, і зменшувати запалення в легенях. Ромашка, м'ята та інші трав'яні чаї також можуть допомогти.

Раніше OBOZ.UA писав про асани йоги, які запобігають проблемам щитовидної залози. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader