У літній період є велика різноманітність свіжих фруктів, ягід та овочів. Тому всі ці плоди варто використовувати для приготування смачного домашнього соку, щоб не купувати магазинні напої, в яких є багато консервантів та хімії. Але для того, щоб сік вийшов вдалим, потрібно звернути увагу на деякі нюанси.
Редакція FoodOboz розповість, які помилки часто допускають під час приготуванні і вживання домашнього соку. Допускаючи їх, ви просто псуєте плоди.
Не використовуйте цукор
Цукор перетворює корисний домашній сік на щербет (дуже солодкий турецький напій). Якщо ви використовуєте солодкі фрукти – цього цілком достатньо, щоб отримати дійсно смачний напій. Цукор просто нейтралізує всі корисні компоненти, заради яких ви і п'єте сік.
Поєднуйте правильно
Різні фрукти і овочі в соках потрібно міксувати правильно. Наприклад, якщо ви вирішили додати у фруктовий сік зелені овочі, знайте про те, що вони можуть гірчити. Далеко не всім подобається таки смак. Також, подбайте про те, що ви готуєте сік з якісних та свіжих плодів без пошкоджених та зіпсованих ділянок.
Використання соковитскачу
Для приготування домашнього соку часто використовують саме електричний соковитискач. З таким приладом ви впораєтесь дуже швидко. Але, варто врахувати те, що такий соковитискач може дуже нагріватись – це може нейтралізовувати усі корисні речовини з плодів.
Не пийте вчорашній сік
Домашній сік потрібно пити саме у свіжому вигляді. Сік, який ви вичавили вранці, в жодному разі не підходить для вечері, тому що поживних властивостей в ньому вже не буде.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Полуничний мохіто
- Полуничний коктейль із морозивом
- Полуничний лимонад із м'ятою та лаймом