Ізраїль може призупинити війну з ХАМАС на 42 дні: Нетаньягу назвав умови
Ізраїль може призупинити війну з ХАМАС на 42 дні: Нетаньягу назвав умови

Ізраїль може призупинити війну з ХАМАС на 42 дні: Нетаньягу назвав умови

Офіційний Тель-Авів може призупинити війну з терористичною організацією ХАМАС на 42 дні. Але є декілька умов. 

Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу. Його слова передає телеканал i24.

Очільник ізраїльского уряду зазначає, що його країна готова обговорювати умови закінчення війни з ХАМАСом.

При цьому, за його словами, війна не закінчиться, якщо Ізраїль не досягне усіх своїх цілей.

"Ми можемо призупинити війну на 42 дні для повернення заручників. Ми не можемо зупинити війну. Іранці та усі наші вороги спостерігають за нами, вони хочуть побачити, чи здамося ми", – заявив Нетаньягу.

Він нагадав, що Ізраїль прагне ліквідувати ХАМАС та звільнити усіх заручників.

"В цій угоді багато деталей. Війна не закінчиться, якщо ми не досягнемо усіх наших цілей. Ми не відмовимося від абсолютної перемоги", – підкреслив він.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що умови його країни для припинення конфлікту в секторі Газа не змінилися після того, як президент США подав план припинення вогню. Він повторив, що ХАМАС має бути повністю знищений, перш ніж Ізраїль погодиться припинити війну, поставивши під сумнів заяву Джо Байдена.

Як повідомляв OBOZ.UA, у вівторок, 28 травня, ізраїльські танки вперше просунулися до центру Рафаха в секторі Газа. Бронетехніку помітили біля мечеті Аль-Авда, центральної пам'ятки міста. Місцеві жителі розповіли, що вночі ЦАХАЛ завдав авіаударів і танкового вогню по місту, незважаючи на значний міжнародний резонанс, який мав авіаудар по наметовому містечку.

Однак Сполучені Штати не вважають останні дії Ізраїлю в Рафаху "повномасштабним вторгненням". Як заявив представник Білого дому Джон Кірбі, Америка "не бачила, щоб Ізраїль йшов великими підрозділами, великою кількістю військ" до міста.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader