Програма лояльності без принижень: як працювати зі знижками для військових клієнтів
Програма лояльності без принижень: як працювати зі знижками для військових клієнтів

Програма лояльності без принижень: як працювати зі знижками для військових клієнтів

Українська компанія Promocodius оприлюднила результати дослідження, присвяченого ефективності знижок для військовослужбовців. Результати показали, що військові стають однією з найпривабливіших цільових аудиторій для бізнесу. Спираючись на американський досвід, команда Promocodius виділила ключові аспекти, які важливо враховувати для успішної рекламної кампанії в Україні. 

Опитування, проведене співробітниками Promocodius, показує, що військовослужбовці та ветерани активно шукають військові знижки в Інтернеті та звертаються до роздрібних магазинів, що надають такі знижки. За даними дослідження, 95% військових шукають спеціальні знижки перед покупкою. З них 73%, коли купують товари, пов'язані з військовою сферою, 22% - при покупці будь-яких товарів. Ще 4% не шукають знижки активно, але користуються ними за можливості і лише 1% опитаних відмовляються від знижок чи ігнорують їх.

Програма лояльності без принижень: як працювати зі знижками для військових клієнтів - Фото 1

Спеціалісти сервісу зазначають, що залучення військових як окремої цільової аудиторії вимагає уважного підходу та ретельного планування. Варто пам’ятати, що одна успішна покупка не робить військового постійним клієнтом. В той час, як одна неприємна ситуація чи конфлікт можуть надовго зіпсувати відносини і відвернути не лише конкретного клієнта, але й все його оточення.

На жаль, ми вже маємо випадки, коли пільги, наприклад, безплатний проїзд, надаються так неприємно і необдумано, що суспільство розглядає їх не як нагороду, а як подачку. Отримувач такої "пільги" відчуває себе приниженим і відстороненим від неї. 

Надання спеціальних знижок для військових це прояв поваги та визнання. Важливо, щоб ці переваги сприймалися як заслужені привілеї.

Експерти виокремили два основні принципи, які приватний бізнес повинен врахувати при створенні програми лояльності для військових:

  1. Знижки та програми лояльності не повинні викликати почуття сорому.
  2. Механізми програм лояльності мають працювати бездоганно: завжди та без збоїв.

Дотримуючись порад з дослідження, буде все ж легше налагодити комунікацію з клієнтами-військовими й отримати їх увагу та лояльність.

Ключові аспекти організації промоакцій для військових

При створенні промоакцій для військових важливо чітко визначити, хто отримає знижку: всі військовослужбовці, учасники бойових дій, ветерани, працівники Нацгвардії, поліції, прикордонники, або родичі? 

Ідентифікація повинна бути простою та зручною, враховуючи обережність військових щодо конфіденційної інформації. Можливі варіанти включають підтвердження статусу через документи або онлайн-верифікацію.

Знижки та акційні пропозиції повинні бути доступними постійно, без обмежень на кількість чи час. Це забезпечить відчуття справедливості та доступності. Важливо уникати пропозицій, які створюють відчуття обмеженості або несправедливості.

Персонал має бути добре поінформований про всі деталі пропозицій та знижок для військових. Навчання співробітників ввічливому та шанобливому спілкуванню з клієнтами-військовими допоможе створити комфортні умови та підкреслити значущість цих клієнтів. Забезпечення наявності відповідальних менеджерів для швидкого вирішення питань і запитів також є важливим аспектом ефективного обслуговування.

Чітка стратегія ідентифікації клієнтів, доступність програм та ефективне спілкування з групою військових є ключем до успішної реалізації програм лояльності без принижень. Запобігання будь-якому відчуттю несправедливості та недостатньої конфіденційності важливі для створення позитивного досвіду комунікації з клієнтами-військовими.

Джерело матеріала
loader
loader