Спа для ніг: як видалити ороговілу шкіру зі стоп
Спа для ніг: як видалити ороговілу шкіру зі стоп

Спа для ніг: як видалити ороговілу шкіру зі стоп

З сухістю ніг важко боротися, і часто вона є наслідком накопичення відмерлої шкіри на верхньому шарі стоп.

Існує багато інших потенційних причин сухості стоп, але найпоширенішою з них є холодна погода. Низька вологість і холодна температура можуть легко викликати сухість стоп. Ми розкажемо вам, як ви можете лікувати цей стан.

Замочіть ноги в теплій воді, щоб розм'якшити суху шкіру

Щоб заспокоїти і розм'якшити суху шкіру, регулярно розмочуйте ноги в теплій воді. Для досягнення найкращих результатів додайте у воду корисні інгредієнти (наприклад, англійську сіль).

Невелика кількість оцту продезінфікує ваші ноги завдяки своїм антимікробним властивостям. Додавання лимонного соку в ванночку для ніг також має подібний ефект. Для зволоження можна додати у воду трохи меду.

Не забувайте про відлущування

Процес відлущування видаляє ороговілі частинки з поверхні шкіри. Таким чином, цей крок насправді є найважливішим. Ви можете використовувати хімічні та фізичні відлущувачі, а також домашні скраби.

Спробуйте цей скраб, зроблений своїми руками: змішайте рівні частини вівсяних пластівців з рожевою водою або молоком. Нанесіть його на ноги, залиште на 20-30 хвилин і м'яко витріть. Використовуйте його в інші дні для досягнення найкращих результатів.

Нанесіть густий зволожуючий крем

Після пілінгу зволожте ноги зволожуючим кремом. Якщо у вас є крем для ніг, це чудово. Якщо ні, підійде звичайний зволожуючий крем для тіла з більш густою консистенцією.

Якщо ви готові йти до кінця, нанесіть на ноги кокосову або оливкову олію, вдягніть шкарпетки і залиште на ніч.

Як запобігти сухості ніг?

Правильне взуття дійсно може запобігти сухості ніг. Носіть шкарпетки, що відводять вологу, і переконайтеся, що ваше взуття добре сидить.

Уникайте лосьйонів, мила та засобів для миття тіла, які містять потенційні подразники, такі як спирт, а також додані ароматизатори та барвники.

Використовуйте теплу воду для душу, ванн і для замочування ніг. Однак уникайте дуже гарячої води. Також обережно витирайте ноги насухо чистим рушником.

Раніше OBOZ.UA писав про ефективні засоби проти лущення пальців.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader