Сили оборони готують новий удар по Кримському мосту, — BILD
Сили оборони готують новий удар по Кримському мосту, — BILD

Сили оборони готують новий удар по Кримському мосту, — BILD

Україна хоче зробити так, щоб Росія не могла одразу знову розраховувати на пороми як на заміну залізничному маршруту через Керченську протоку, вважають аналітики.

Сили оборони України готуються до нового удару по Керченському мосту в окупованому Криму. Такого висновку дійшов аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке.

Аналітик зазначає, що минулого тижня Сили оборони атакували у Криму російські пороми "Авангард" та "Конро Трейдер". В РФ стверджують, що для ударів по них Україна використовувала західну зброю – ракети ATACMS та Storm Shadow. При цьому російська система ППО прогавила їх.

Один із двох поромів пішов на дно, інший — отримав серйозні ушколження. Обидва пороми, як зазначає Юліан Рьопке, вже багато років курсують між Росією та анексованим півостровом.

У 2018 році, коли було відкрито Кримський міст, потреба в їхньому використанні відпала, але вона знову з'явилася після того, як Сили оборони уразили залізничну частину переправи в жовтні 2022 року та на кілька тижнів вивели її з ладу.

"Удар по поромах можуть бути ознакою нової атаки, що готується, на Кримський міст. Згідно з цією версією, Україна хоче зробити так, щоб Росія не могла одразу знову розраховувати на пороми як на заміну залізничному маршруту через Керченську протоку. При цьому залишається незрозумілим, коли і як українські військові мають намір знову атакувати Кримський міст. Раніше для цього використовувався замінований автомобіль та надводний безпілотник", — пише видання, беручи до уваги думки військових оглядачів.

Нагадаємо, що Сили оборони завдали ударів по нафтових терміналах у Краснодарському краї і уразили поромну переправу. Подія сталася в ніч проти 31 травня після того, як були виведені з ладу пороми в Криму, які курсували до порту "Кавказ" і використовувалися для військової логістики агресора.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader