Астрофотограф зафіксував Парад планет із Місяцем на одному фото
Астрофотограф зафіксував Парад планет із Місяцем на одному фото

Астрофотограф зафіксував Парад планет із Місяцем на одному фото

Парад планет 1 червня 2024 року астрофотограф Джош Дьюрі спостерігав із вершини Крукс Пік, популярного та історичного виступу скелі в Мендіп Хіллз. Він зміг зафіксувати Юпітер, Меркурій, Уран, Марс, Нептун, Сатурн і Місяць на одному знімку під час планетарного параду.

Широко розрекламоване червневе вирівнювання планет, можливо, і не було таким винятковим видовищем для неозброєного ока, як дехто вважає, але все ж таки дало змогу зробити кілька приголомшливих фотографій. В Instagram Джош Дьюрі опублікував відповідні світлини та розповів, як йому вдалося зафіксувати космічні об’єкти.

Фахівець розповів, що на Землі, можна було б побачити, як планети вишикувалися в певну лінію. Кожна з них змінювалася через свої відносні орбіти. Вранці небо було хмарним, тому астрофотограф вирішив спробувати щастя в суботу у ранкові години, коли прогнозувалося ясне небо.

Йому потрібно було набрати певну висоту, щоб побачити планети, як тільки вони піднімуться над горизонтом. Для того, щоб зробити цю фотографію через зміну рівня освітленості на сході Сонця і величезні розміри об'єктів, було використано композицію з двох окремих експозицій, щоб передати усі події на цьому зображенні.

Парад планет

"Визнаю, випробовував можливості обладнання, і мені довелося ретельно контролювати експозицію, сподіваючись захопити якусь ділянку поверхні; при цьому я уважно стежив за часом, коли побачу Юпітер", – пояснив він.

Дьюрі зміг створити це зображення, зробивши кілька експозицій і об'єднавши їх в одне зображення. Деякі з планет у цьому сузір'ї були досить близько до Сонця на ранковому небі, а це означає, що для зйомки кожної з них потрібні були різні типи налаштувань камери. Йому вдалося сфотографувати Юпітер, Уран, Меркурій, Марс, Нептун і Сатурн, коли вони вишикувалися в один ряд з серпом Місяця.

У суботу вранці, коли він зробив цю фотографію, був вражений, побачивши Сатурн, Місяць і Марс. Він намагався зробити окремі експозиції, щоб зафіксувати менші планети, а також Юпітер, Уран і Меркурій ближче до сонячних відблисків; тому це зображення є комбінованим, щоб відобразити цю перспективу.

Дьюрі, попри це, зробив десятки фотографій нічного неба, він каже, що створення цього знімка стало чудовою можливістю замислитися над місцем людства в космосі.

"Це просто дивовижно – зробити крок назад і оцінити масштаб і перспективу нашого місця у Всесвіті", – сказав Дьюрі Space.

Раніше OBOZ.UA повідомляв, як побачити Парад планет і чим він небезпечний.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader