Яку пенсію можна отримати з високою, середньою та мінімальною зарплатами: названо суми
Яку пенсію можна отримати з високою, середньою та мінімальною зарплатами: названо суми

Яку пенсію можна отримати з високою, середньою та мінімальною зарплатами: названо суми

В Україні розмір пенсіїзалежить від двох показників: зарплати та стажу. При цьому на заслуженому відпочинку можна отримати близько 30% звичної зарплати.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA, який незабаром буде опубліковано. Пенсія залежить від зарплати та стажу. Для кожного вона рахується індивідуально. В кращому випадку можна розраховувати на виплату в розмірі близько 30% від звичної зарплати. Але інколи ця цифра може бути меншою. Наприклад, із зарплатою у 15 тис. грн можна розраховувати на пенсію у 4 228,2 грн. Це менше 30%. І це за умови, що у вас є 35 років стажу. 

За таким же стажем та зарплатою в 10 тис. грн пенсія буде на рівні 3314 грн. Це більше 30%. З мінімальною зарплатою в 8 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої становить лише 2 255 грн.

Із зарплатою вдвічі вищою за середню (це понад 33 тис. грн за даними Пенсійного фонду) можна отримати пенсію у розмірі 9491,5 грн. Згідно з нормативами Міжнародної організації праці, достатнім вважається пенсія, розмір якої сягає 40% звичного заробітку. В Україні, на жаль, до такого показника ще далеко. 

Розраховувати на достатній рівень пенсії не варто. Пенсіонери або працюють, мають заощадження і зберігають рівень життя, мають постійну фінансову допомогу від дітей, або ж на заслуженому відпочинку втрачають можливість жити так, як звикли. Ба більше, в Україні левова частка пенсіонерів знаходиться за межею бідності.

Раніше OBOZ.UA докладно писав про те, чому в Україні більшість 60-річних невдовзі не зможуть отримати пенсію вчасно. Це пов'язано з поетапним підвищенням вимоги до стажу.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader