Якщо поєднати солодкість полуниці та гірчинку руколи, ви отримаєте ідеальний літній салат. А якщо ще й використати правильну заправку, вийде неймовірна страва, яку захочеться готувати щодня, поки триває сезон полуниці.
Як правильно приготувати такий салат та що ще в нього додати, знає фудблогерка з ніком cook with me at home. В Instagram вона також розповіла, як приготувати заправку, що чудово доповнить смак салату.
Інгредієнти
- Рукола
- Полуниця
- Моцарела-бебі
Інгредієнти для заправки
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Бальзамічний оцет – 1 ч.л.
- Гірчиця лагідна – ½ ч.л.
- Сіль
- Перець
Спосіб приготування
1.Спочатку готуємо заправку. Оливкову олію, бальзамічний оцет та гірчицю змішуємо в окремій ємності. Додаємо сіль та перець за смаком та перемішуємо до однорідності.
2. Руколу та полуницю миємо і просушуємо. Полуницю розрізаємо навпіл. Якщо велика – на 4 частини.
3. Моцарелу розрізати навпіл, або залишити цілою. На тарілку викласти руколу, полити заправкою. Зверху викласти моцарелу та полуницю. Полити заправкою.
4. За бажанням можна посипати рубленими горішками, або кунжутом та додатково полити бальзаміком.
На OBOZ.UA можна знайти багато інших страв з полуниці:
- Полуничний лікер
- Молочний коктейль з полуниці
- Полуничний лимонад