Торт "Мімоза" був дуже популярний у 1980-х. І тепер знову повертається в моду.
Торт "Мімоза" був придуманий майже сорок років тому. Прикрашений кубиками бісквіта, він нагадував букет мімози: її яскраві жовті квіти. А ще це дуже смачний десерт із заварним кремом і збитими вершками. Рецептом поділилися на сайті Сuxchiaio.
Рецепт торта "Мімоза" дуже простий і його легко можна успішно приготувати вдома.
Торт "Мімоза"
Для торта:
- 2 готові бісквіти діаметром 18 см. Приготуйте їх за цим рецептом.
Для крему:
- 400 г молока;
- 100 г вершків;
- 1 лимон;
- 100 г цукру;
- 20 г рисового крохмалю;
- 20 г кукурудзяного крохмалю;
- 100 г яєчного жовтка.
Для прикраси:
- 200 г води;
- 200 г цукру;
- 1 невелика склянка рому (або іншого лікеру за смаком).
Приготування торта "Мімоза" почніть з основи з двох бісквітів діаметром 18 см. Один із бісквітів розріжте спочатку на смужки, а потім на дуже дрібні кубики. Другий бісквіт розділіть на 3 коржі.
Поки бісквіт готується, приготуйте крем. У каструлі змішайте яєчні жовтки з цукром дерев'яною ложкою. Поступово додавайте рисовий крохмаль і кукурудзяний крохмаль, не припиняючи помішувати, поки суміш не стане однорідною. Вливайте потроху, постійно помішуючи, кипляче молоко, в яке ви поклали цедру лимона (яку доведеться зняти). Поставте на вогонь, продовжуйте помішувати, варіть 3-4 хвилини або поки вершки не покриють ложку. Одразу перелийте вершки в холодну миску.
Змочіть кожен шар бісквіта спиртовим сиропом, приготованим шляхом розчинення води та цукру в каструлі на помірному вогні. Коли вода і цукровий сироп охолонуть, додайте ром або інший лікер за вашим вибором.
Намажте кремом перший корж бісквіта, накрийте другим коржем, намажте ще кремом і покладіть останній корж.
Змастіть весь торт збитими вершками, навіть по краях, і накрийте нарізаним кубиками бісквітом. Змочіть кубики бісквіта водою з пульверизатора. Прикрасьте торт "Мімоза" на свій смак свіжими фруктами або завитками з білого шоколаду.
Читайте також:
Секрет ідеального бісквіта: як домогтися, щоб випічка не кришилася і не пересихала
Торт "7 банок": як приготувати найпростіший десерт на світі
Високий бісквіт без розпушувача: як приготувати ідеальну основу для тортів і тістечок