Масштабне зіткнення на залізниці в Чехії: що відомо про смертельну аварію потяга, який їхав до Чопа
Масштабне зіткнення на залізниці в Чехії: що відомо про смертельну аварію потяга, який їхав до Чопа

Масштабне зіткнення на залізниці в Чехії: що відомо про смертельну аварію потяга, який їхав до Чопа

В аварії загинуло дві громадянки України.

Пізно ввечері 5 червня потяг "Прага-Кошице" чеської приватної компанії RegioJet зіштовхнувся з вантажним поїздом на території Чехії. До його складу входять причіпні вагони до українського міста Чоп. Серед загиблих є дві громадянки України. 

Детальніше про масштабну аварію на чеській залізниці - у матеріалі ТСН.ua.

Що відомо про зіткнення потягів 

Залізнична аварія сталася близько опівночі на території Чехії, поблизу міста Пардубіце, біля станції Pardubice Centrum. Нічний експрес зіткнувся лоб у лоб із вантажним поїздом компанії ČD Cargo. Видання iDNES повідомляє, що, за даними пожежників, у експресі RegioJet перебувало 380 пасажирів. Перший вагон було повністю знищений. Товарний потяг складався з 21 вагона і був довжиною понад півкілометра.

Перший вагон за локомотивом експреса RegioJet зійшов з рейок і частково перекинувся. Вантажний поїзда перевозив карбід кальцію. Рятувальники кажуть, що його перші два вагони були порожні і це дозволило уникнути подальшої аварії.

Міністр транспорту Чехії Мартін Купка заявив, що поки зарано коментувати ймовірні причини зіткнення двох потягів, бо розслідування триває. Поліція відкрила справу за підозрою в необережному створенні небезпеки.

Через аварію рух на цій ділянці залізниці було зупинено на дев'ять годин. Рух на одній колії дозволили лише близько 8 ранку. Втім, проїзд досі обмежений. Попередньо, збитки оцінюють у 110 млн крон. Зокрема, 300 тис. становитиме вартість ремонту щойно модернізованої колії.

Що відомо про загиблих і потерпілих

За попередньою інформацією, аварія забрала життя чотирьох пасажирів потяга. До лікарень шпиталізували 27 осіб. Один машиніст не отримав серйозних травм, інший опинився у медзакладі.

"Чотири людини загинули внаслідок аварії. Троє отримали травми середньої тяжкості та близько двадцяти людей отримали легкі травми", - повідомив директор рятувальної служби Пардубіцького краю Ігор Паар, пишуть Novinky.cz.

В українському Міністерстві закордонних справ повідомили, що серед загиблих є українці - дві громадянки. Громадянство інших уточнюється. Наразі не відомо, чи є українці серед потерпілих. 

Що кажуть в "Укрзалізниці"

Після аварії в "УЗ" заявили, що український перевізник тримає контакт із чеським оператором для максимальної допомоги пасажирам із подальшими пересадками. 

У компанії повідомили, що поїздах, які затримуються через аварію, прямують 138 пасажирів до Перемишля та 104 - до Чопа. Зазначається, що потяг до Перемишля вже вирушив із Пардубіце. Він прямуватиме із затримкою до 10 годин. 

Фото і відео наслідків аварії 

Як повідомлялося, вночі чеський потяг, який прямував до України, зіштовхнувся з вантажним. Четверо людей загинули та ще десятки отримали поранення. Причина аварії встановлюється.

  • Диктатор Путін відповів, чи нападе Росія на НАТО
  • Резонансна стаття FT про "життя в холоді та темряві" в Україні: в уряді відреагували
  • Вночі у Хмельницькій області сталися вибухи: що відомо про наслідки атаки
Джерело матеріала
loader