«Укренерго» скасовує тендер на закупівлю кондиціонерів
«Укренерго» скасовує тендер на закупівлю кондиціонерів

«Укренерго» скасовує тендер на закупівлю кондиціонерів

«Укренерго» скасовує тендер на закупівлю кондиціонерів

Його відновлять тоді, коли скасують усі відключення.

Національна енергетична компанія «Укренерго» оголосила, що у четвер, 6 червня, тендер про закупівлю кондиціонерів для компанії скасують. У повідомленні пресслужби йдеться про те, що це зроблять заради «уникнення маніпуляцій».

«Процедуру скасування згідно з законодавством вже розпочав наш закупівельний підрозділ. З моменту, коли компанія закликала всіх не вмикати кондиціонери, спліт-системи в наших будівлях та офісах не працюють», - повідомили в «Укренерго».

У компанії заявили, що тендер почали готувати на початку поточного року, коли електроенергії вистачало на покриття усіх потреб. Згідно з повідомленням, в «Укренерго» хотіли замінити спліт-системи, яким 16 та 13 років. Метою закупівлі там назвали забезпечення безперебійного охолодження технічних приміщень.

У компанії додали, що ремонтуватимуть наявні кондиціонери для забезпечення роботи технічної інфраструктури «Укренерго». Тендерну процедуру відновлять після скасування усіх відключень.

Нагадаємо, НЕК «Укренерго» оголосила тендер на закупівлю кондиціонерів 3 червня у системі Prozorro. Їх вартість складала 629 тис. гривень. До цього компанія неодноразово закликала не користуватися ними у пікові години та розповідала про негативні наслідки для енергосистеми України.

Раніше голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів, чому в різних регіонах електроенергію вимикають на різну кількість годин. За його словами, при складанні графіків відключень компанія враховує специфіку регіону, зокрема процент інфраструктури, частку в споживанні промислових підприємств тощо.

Джерело матеріала
loader
loader