Макрон пообіцяв Україні літаки Mirage 2000: у ЗСУ розповіли, на що вони здатні
Макрон пообіцяв Україні літаки Mirage 2000: у ЗСУ розповіли, на що вони здатні

Макрон пообіцяв Україні літаки Mirage 2000: у ЗСУ розповіли, на що вони здатні

У Повітряних силах схарактеризували французькі винищувачі як досить сучасні й ефективні. Проте, зі слів речника Іллі Євлаша, нині у військових є інший пріоритет.

Президент Франції Емманюель Макрон анонсував постачання в Україну винищувачів Mirage 2000. Цю заяву 7 червня в ефірі телемарафону прокоментував речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

Він зазначив, що у війську поки не можуть коментувати слова французького лідера й чекають заяв українського керівництва.

"Ми працюємо безпосередньо з тими силами та засобами, які у нас є. Однак зараз ми розраховуємо, звичайно, на F-16 — це наш основний літак, який вже незабаром має прибути в Україну. Ми чекаємо, звичайно, й на ракети до нього. Оскільки цей літак зараз є основним і зможе ефективно виконувати поставлені бойові завдання", — підкреслив Євлаш.

Проте військовий підтвердив, що в Україні не виключають й постачання інших винищувачів у майбутньому. Він також відповів, які завдання Mirage 2000 можуть виконувати.

"Як і всі сучасні бойові літаки, він може виконувати ефективно поставлені бойові завдання різних типів. Це можуть бути і повітряні, і наземні удари. Звісно, цей літак є досить сучасним, однак F-16 для нас є пріоритетним зараз типом літака", — пояснив Євлаш.

Коментар Іллі Євлаша (про літаки Mirage 2000 — з 2:41)

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон пообіцяв поставити Україні винищувачі типу Mirage 2000-5 та провести навчання для 4 500 бійців. З його слів, підготовка пілотів завершиться вже до кінця року.

У ЗМІ передавали, що Нідерланди не забороняють використовувати свої винищувачі F-16, які отримає Україна, для ударів по території РФ.

Теги за темою
Літак
Джерело матеріала
loader
loader