У метро Києва йдуть працювати жінки: одна вже почала навчатись на машиністку
У метро Києва йдуть працювати жінки: одна вже почала навчатись на машиністку

У метро Києва йдуть працювати жінки: одна вже почала навчатись на машиністку

У столичному метрополітені спостерігається брак фахівців, який пов’язаний зокрема зі специфікою професії, вимушеною міграцією та мобілізаційною роботою. Саме тому, у підземку ідуть працювати, жінки – одна з них вже навчається на машиніста.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської державної адміністрації. Зокрема, через це інтервали руху поїздів були збільшені.

Як розповіли в КМДА, у столичний метрополітен йдуть працювати жінки. Наразі одна з них навчається на машиніста. Крім того, вони працевлаштовуються й на інші спеціальності.

"Загалом на підприємстві працює 41% жінок і 59% – чоловіків. Ситуація з браком фахівців пов’язана зокрема зі специфікою професії, вимушеною міграцією та мобілізаційною роботою. На сьогодні підприємство має більше 15% вакантних посад. Це посади слюсарів, токарів, електриків, машиністів метро", – додали в пресслужбі.

Перелік відкритих вакансій можна дізнатись за посиланням.

Нагадаємо, у Київському метрополітені виник гострий дефіцит фахівців робітничих професій, у тому числі машиністів електропоїздів. При цьому столична підземка постійно проводить посилену кадрову роботу із залучення фахівців. Варто додати, що через 3 червня поїзди почали курсувати за іншими графіками. За результатами моніторингу пасажиропотоків критичної ситуації немає.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві фахівці завершили демонтаж ділянки перегону між станціями метро "Деміївська" та "Либідська", де сталось підтоплення. Наразі фахівці розпочали укріплення залізобетонною "сорочкою" частини старого тунелю, які прилягають до аварійної ділянки з обох боків.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader