Від чого лікує батат: 4 суперкорисні властивості солодкої картоплі
Від чого лікує батат: 4 суперкорисні властивості солодкої картоплі

Від чого лікує батат: 4 суперкорисні властивості солодкої картоплі

Солодка картопля (батат) – крохмалисті, різнокольорові коренеплоди. Вони багаті вітамінами, мінералами і мають протизапальні, антидіабетичні та протиракові властивості.

У цій статті OBOZ. UA розповість про найкорисніші властивості цієї рослини.

Містить корисну для кишечника клітковину та антиоксиданти

Солодка картопля містить розчинні та нерозчинні волокна. Останні не переробляються, залишаються у кишечнику, та сприяють формуванню здорового мікробіома.

Відповідно, регулярне вживання цього коренеплоду знижує ризик кишкових розладів, наприклад, позбавляє синдрому подразненого кишечника.

Природне джерело вітаміну А

Дефіцит вітаміну А – серйозна проблема. Його нестача призводить до порушення процесу росту дітей, до фертильності, сухості очей і курячої сліпоті.

У цьому плані солодка картопля – найкраще вирішення питання, оскільки вона містить бета-каротин, що перетворюється в організмі на вітамін А.

Захищає від онкологічних захворювань

Солодка картопля – джерело антиоксидантів, що знижують ризик розвитку деяких видів раку.

Зокрема, це антоціани, що містяться у фіолетовому солодкому картоплі. Вони вбивають ракові клітини в сечовому міхурі, шлунку та молочній залозі.

Лабораторні дослідження також підтверджують, що потужні протиракові властивості має помаранчевий батат і екстракти зі шкірки солодкої картоплі.

Містить магній і калій, і регулює кров'яний тиск

Дієти, багаті на магній і калій, допомагають регулювати рівень кров'яного тиску.

Дослідження показали, що підвищене споживання калію призводить до зниження артеріального тиску, і зменшує ризик інсульту.

Зниження рівня магнію підвищує ймовірність розвитку гіпертонії. Солодка картопля є багатим джерелом цього елемента, і добре контролює стрибки кров'яного тиску.

Раніше OBOZ. UA розповідав про те, як часник лікує шкіру.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader