Куряче філе в духовці часто виходить достатньо сухим. Все через те, що в такому м'ясі мало жиру. Тому для вдалого смаку варто додати декілька простих та бюджетних компонентів.
Ідея приготування соковитого курячого філе з овочами опублікована на сторінці фудблогерки Катерини з ніком kathycoooks в Instagram. Можна подати з будь-яким гарніром.
Інгредієнти:
- куряче філе – 2 шт.
- сметана – 2 ст.л.
- гриби – 200 г
- томат – 1 шт.
- цибуля – 1/2 шт.
- сир – 100 г
- спеції – до смаку
Спосіб приготування:
1. Куряче філе розрізати вздовж навпіл та трохи відбити молотком.
2. Викласти у форму для запікання і додати улюблені спеції.
3. Курку змастити сметаною.
4. Цибулю розрізати навпіл, а потім пірʼями.
5. Викласти поверх курки.
6. Гриби заздалегідь обсмажити до золотистої скоринки та викласти поверх цибулі.
7. Помідор розрізати на тонкі слайси та викласти поверх грибів.
8. Зверху присипати натертим сиром та додати мелений перець.
9. Поставити в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 35-40 хвилин до готовності курки.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Салат із філе курки
- Шашлик із курячого філе
- Биточки із курячого філе