Британський міністр став жертвою шахрая, який видав себе за Порошенка
Британський міністр став жертвою шахрая, який видав себе за Порошенка

Британський міністр став жертвою шахрая, який видав себе за Порошенка

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон провів відеодзвінок і листування з людиною, яка видавала себе за колишнього президента України Петра Порошенка. Про це повідомили у пресслужбі британського МЗС.

Цей «короткий» дзвінок стався нещодавно. У МЗС не уточнили, хто стоїть за цією імітацією або звідки у них контактні дані Кемерона.

У Кемерона виникли підозри після того, як абонент попросив у нього контактну інформацію.

«Маніпуляції в інформаційному середовищі стають все більш поширеними. Шкодуючи про свою помилку, міністр закордонних справ вважає важливим звернути увагу на таку поведінку і посилити зусилля з протидії використанню дезінформації», - заявили у МЗС Британії.

Під час перебування на посаді прем'єр-міністра Кемерон неодноразово мав справу з колишнім українським президентом Порошенко, який перебував на посаді з 2014 по 2019 рік. 

Це не перший випадок, коли Кемерон стає жертвою телефонного шахрая. Так, у 2015 році британський уряд був змушений переглянути процедури безпеки після того, як Кемерону, коли він був прем'єр-міністром, зателефонував невідомий.

Тоді абонент назвався Робертом Ганніганом, який на той час був директором GCHQ - спецслужби Великої Британії, яка відповідальна за ведення радіоелектронної розвідки та забезпечення захисту інформації уряду й армії.

Кемерон припинив розмову, коли стало зрозуміло, що це був розіграш і ніякої конфіденційної інформації він не розголосив.

Британський міністр став жертвою шахрая, який видав себе за Порошенка - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Джерело матеріала
loader
loader