Девелопери попросили змінити умови програми кредитування єОселя
Девелопери попросили змінити умови програми кредитування єОселя

Девелопери попросили змінити умови програми кредитування єОселя

Українська асоціація девелоперів запропонувала Укрфінжитло пом'якшити умови програми доступного кредитування єОселя на користь забудовників.

"Через те, що банки готові акредитувати тільки будинки з відносно високим рівнем готовності, найліквідніші одно- та двокімнатні квартири, які розкуповуються на ранніх стадіях будівництва, стають недоступними учасникам єОселі. Крім того, ціна квадратного метра для них збільшується, адже вартість житла традиційно зростає з наближенням будівництва до завершення. Тому при акредитації пропонується враховувати також ділову репутацію девелоперів, що мають доведену історію успішно реалізованих проєктів. І відповідно зменшувати вимоги щодо готовності найбільш надійних об’єктів, розширюючи цим вибір та зменшуючи вартість житла для покупця", - заявили в асоціації.

Девелопери запропонували виключити фізичних осіб з переліку продавців.

"Адже кожна угода, укладена за єОселею продавцями - фізичними особами – це кошти, що здебільшого не повертаються у сферу будівництва у вигляді нових інвестицій. Тому звуження пулу потенційних продавців має створити умови, в яких більшість виділених на програму коштів спрямовуватиметься саме на нові будівельні проєкти та сприятиме подоланню житлової кризи і розвитку будівельної галузі", - наголосили в асоціації.

Джерело матеріала
loader