Для українців встановили "нічні" тарифи на світло: скільки доведеться заплатити
Для українців встановили "нічні" тарифи на світло: скільки доведеться заплатити

Для українців встановили "нічні" тарифи на світло: скільки доведеться заплатити

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми квитанціями з комуналки, є дуже важлива інформація. Цього разу ми разом дізнаємось, скільки доведеться платити українцям за "нічним" тарифом за електроенергію. Справа в тому, що у Міненерго назвали точні цифри.

Із 1 червня в Україні діє новий тариф на електроенергію для населення. "Нічний" тариф на електрику також зріс.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства енергетики України.

Тарифи світло. Фото: скрін youtube
Тарифи світло. Фото: скрін youtube

Новий тариф на електрику

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, ухваленим 31 травня, з 1 червня встановлено єдиний тариф для всіх споживачів, незалежно від обсягу споживання. Його розмір складає 4,32 грн/кВт*рік. Діятиме він протягом 11 місяців — до квітня 2025 року.

При цьому з 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року, тобто протягом опалювального сезону споживачі, які використовують електроопалювальні установки, сплачуватимуть за пільговим тарифом за електроенергію у розмірі 2,64 грн/кВт*год. при споживанні до 2000 кВт/год електроенергії. в місяць.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

На скільки виросте платіжка за електроенергію

Підняття тарифу на електрику пов'язане з постійним обстрілом енергооб'єктів російськими військами. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, наразі ринкова вартість електроенергії становить 7,5 грн/кВт*год. Тому підвищення було неминучим.

В результаті за середнього щомісячного споживання електроенергії в обсязі 170 кВт*год платіжка українців зросте на 285 гривень.

"Нічний" тариф на електроенергію

Зекономити на електроенергії можна, встановивши так званий двозонний лічильник, який враховує споживання у денний та нічний час доби. Як розповіли в Міненерго, споживачі, у яких встановлено такий лічильник, платитимуть за споживання електроенергії у нічний час доби лише 2,16 грн/кВт*год.

Раніше повідомлялося, заплатити доведеться більше: "Київводоканал" попередив частину споживачів.

Також, українці "захлинуться" у боргах за комуналку: експерт поділився похмурим прогнозом.

Джерело матеріала
loader