Горіховий кекс – це неймовірно смачний десерт, який обожнюють практично всі. Також цю страву можна використовувати в якості перекусу, адже його легко брати з собою. Для приготування кексу зазвичай використовується міксер, оскільки завдяки йому можна добитися однорідної консистенції тіста.
Але що робити, якщо міксера під рукою немає? Тоді слід звернутись до рецепту, який в Instagram представила фудблогерка з ніком zhuravlina_cooking. Вона розповіла, як приготувати ароматний та повітряний горіховий кекс, не використовуючи при цьому міксер.
Інгредієнти
- Цукор – 180 гр
- Яйця – 3 шт
- Олія – 100 мл
- Борошно – 260 гр
- Молоко – 200 мл
- Розпушувач – 15-20 гр
- Ванільний цукор – 2 ч.л.
- Родзинки – 60 гр
- Горішки – 120 гр
Спосіб приготування
1.В миску вбити 3 яйця та перемішати вінчиком. Додати цукор, ванільний цукор, сіль та знову перемішати. Додати молоко, олію. Перемішати.
2. До борошна додати розпушувач і просіяти через сито до інших інгредієнтів. Вимішати все вінчиком. Додати подрібнені горішки в тісто разом з родзинками і перемішати.
3. Форму змастити олією або вершковим маслом, вилити туди тісто і випікати в розігрітій духовці до 180 градусів 35-40 хвилин. Виймати кекс готовий з форми, як тільки він охолоне.
На OBOZ.UA є й інші рецепти кексів:
- Кекс з родзинками
- Кекс на ряжанці
- Кекс з яблуками