Ходьба чи їзда на велосипеді: що краще для схуднення?
Ходьба чи їзда на велосипеді: що краще для схуднення?

Ходьба чи їзда на велосипеді: що краще для схуднення?

Коли справа доходить до скидання зайвих кілограмів, двома найбільш практичними і доступними вправами є ходьба і їзда на велосипеді. Обидві мають фантастичні переваги для здоров'я, але велике питання полягає в тому, яка з них дієвіша?

Розуміння нюансів між ходьбою та їздою на велосипеді допоможе вирішити, яка вправа є найбільш ефективною для вас. Видання eatthis.com розкаже про потенціал спалювання калорій кожного виду активності, про переваги для здоров'я і як це може вплинути на ваше життя.

Порівняння кількості спалених калорій

Кількість калорій, яку ви спалюєте під час певної вправи, залежить від кількох факторів, зокрема ваги, рівня інтенсивності та тривалості тренування. В середньому, людина при швидкій ходьбі може спалити близько 175 калорій за 30 хвилин і 350 калорій за годину. Це непогано для активності, якою можна займатися майже будь-де без спеціального обладнання.

І навпаки, їзда на велосипеді може значно збільшити кількість спалюваних калорій, якщо додати інтенсивності. Тут можна спалити близько 288 калорій за 30 хвилин і 576 калорій за годину, якщо їхати на велосипеді в середньому темпі.

Користь для здоров'я від ходьби та їзди на велосипеді не лише в плані схуднення

Хоча ходьба і їзда на велосипеді чудово спалюють калорії, вони також мають багато інших переваг для здоров'я, на які варто звернути увагу.

Ходьба може покращити здоров'я серцево-судинної системи, зміцнити кістки та підвищити настрій завдяки вивільненню ендорфінів. Це також чудовий спосіб зробити свій день більш рухливим.

Водночас їзда на велосипеді забезпечує інтенсивне тренування серцево-судинної системи, що може призвести до покращення здоров'я серця і легенів. Це також вправа, яка може задіяти ширший спектр м'язів, особливо в нижній частині тіла, включаючи сідниці, квадрицепси, підколінні сухожилля та литки. Їзда на велосипеді може бути особливо корисною для розвитку м'язової сили та витривалості, що може допомогти прискорити метаболізм.

І ходьба, і їзда на велосипеді корисні не лише для фізичного, а й для психічного здоров'я. Обидві вправи на свіжому повітрі можуть зменшити стрес, покращити настрій, створити відчуття розслабленості та зв'язку з природою.

Як вибрати між ходьбою та їздою на велосипеді, щоб досягти своїх цілей у схудненні?

Ходьба може бути кращим варіантом, якщо ви тільки починаєте свій шлях у фітнесі або турбуєтеся про здоров'я суглобів. Вона м'яка для тіла, легко інтегрується в повсякденне життя і не вимагає спеціального обладнання

Велосипед може стати вашим вибором, якщо ви шукаєте більш інтенсивне тренування і насолоджуєтеся гострими відчуттями від їзди. Це фантастичний спосіб швидко спалити більше калорій, наростити м’язи та покращити стан серцево-судинної системи.

Як робити інтервальну ходьбу для схуднення?

Зрештою, найкраща вправа для схуднення – це та, що вам подобається і яку ви можете постійно виконувати. І ходьба, і їзда на велосипеді дають неймовірні переваги. Тож замість того, щоб розглядати це як клопіт, вважайте це можливістю досліджувати нові території, спілкуватися з природою чи просто насолоджуватися часом наодинці.

Раніше OBOZ.UA опублікував харчові звички, яких варто уникати при схудненні.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader