Оладки – це один з найулюбленіших варіантів сніданку. Вони готуються дуже просто та мають неперевершений смак, який можна доповнити улюбленим варенням, сиропом, або ягодами. А оскільки зараз триває сезон полуниці, її просто не можливо не використати для приготування оладок.
Як правильно це зробити, знає фудблогер Володимир Ярославський. В Instagram він розповів, що оладки з полуницею є однією з його улюблених страв, яку він готує щороку, щойно розпочинається сезон стиглої цієї ягоди.
Інгредієнти
- Кефір – 170 мл
- Полуниця – 80 гр
- Яйце – 1 шт
- Борошно – 140 гр
- Цукор – 45 гр
- Розпушувач – 5-6 гр
Інгредієнти для соусу
- Полуниця – 150 гр
- Цукор – 25 гр
- Лимонний сік – крапля
Спосіб приготування
1. Змішуємо кефір та полуницю, збиваємо блендером до однорідної консистенції.
2. Додаємо яйце та цукор і перемішуємо вінчиком.
3. Додаємо борошно та розпушувач. Перемішуємо. Має утворитися суміш, подібна до сметани за консистенцією.
4. Нагріваємо пательню, додаємо олії без запаху. Ложкою викладаємо суміш та формуємо тоненьким шаром оладок. Обсмажуємо з обох сторін.
5. Готуємо соус. Полуницю маємо та нарізаємо. Частину ягоди прогріваємо з лимонним соком та цукром до кипіння. Решту залишаємо свіжою для презентації.
6. Готові оладки поливаємо гарячим полуничним "соусом" та кладемо ложку забитих вершків з цукром, або жирної сметани з цукром.
На OBOZ.UA можна знайти багато інших страв з полуниці:
- Полуничний лікер
- Молочний коктейль з полуниці
- Полуничний лимонад