Поліція Києва цьогоріч отримала понад 750 фейкових повідомлень про мінування
Поліція Києва цьогоріч отримала понад 750 фейкових повідомлень про мінування

Поліція Києва цьогоріч отримала понад 750 фейкових повідомлень про мінування

Столична поліція з початку цього року загалом отримала 756 неправдивих повідомлень про мінування об’єктів.

Про це йдеться у відповіді слідчого управління Головного управління Нацполіції у місті Києві на інформаційний запит Укрінформу.

«Відповідно до наявної інформації в ІКС «Інформаційний портал Національної поліції України» в період часу з 01.01.2024 по 05.06.2024 (до поліції Києва – ред.) надійшло 765 завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності, за аналогічний період минулого року – 737», - зазначили правоохоронці.

За інформацією установи, основними об’єктами, про замінування яких повідомляється, є: торгівельно-розважальні центри, медзаклади, навчальні заклади освіти, готелі, кінотеатри, вокзали, аеропорти, органи влади та інші установи, розташовані в різних районах Києва.

«Разом з тим інформуємо, що слідчими підрозділами Головного управління Національноїполіції у м. Києві за період часу з 01.01.2024 по 05.06.2024, 5-ти особам повідомлено про підозру у кримінальних провадженнях, розпочатих за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) ККУ, у 6-ти - обвинувальні акти відносно винних осіб направлено до районних суддів м. Києва», - заявили у пресслужбі.

Як повідомлялося, 5 квітня у поліції Києва поінформували про затримання псевдомінера адмінбудівлі.

Теги за темою
Київ поліція
Джерело матеріала
loader
loader