/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9d3745f76b9dfbbb31ff9f4bf8f50303.jpg)
Як приготувати найсоковитішу курячу шаурму: поради відомої фудблогерки
Ніколи не завадить мати у своєму арсеналі багато рецептів приготування смачного м’яса. Особливо, якщо мова йде про куряче м’ясо, яке є корисним та дієтичним.
Ось, наприклад, фудблогерка Ольга Рябенко в Instagram поділилась пікантним та соковитим рецептом, який точно запам’ятається і сподобається всім.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F05e231ed53ef008a15a7b5e0bc8b5087.png)
Інгредієнти для шаурми
- Куряче стегно – 5-6 шт
- Цибуля – 1 шт
- Картопля – 1 шт
Інгредієнти для маринаду
- Грецький йогурт – 2 ст.л.
- Паприка – 1 ч.л.
- Пластівці чилі – ⅓ ч.л.
- Сванська сіль – 1 ч.л.
- Сіль
- Перець
- Часник – 5 зубців
- Сік ½ лимона
Інгредієнти для глазурі
- Вершкове масло розтоплене – 60 гр
- Цедра ½ лимона
- Сік ½ лимона
- Петрушка або кінза – 1 ст.л.
Спосіб приготування
1. До м’яса додати всі інгредієнти для маринаду. Накрити харчовою плівкою та залишити маринуватися на 30 хв.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fedf2295dfaccb8f06954669d5bbb5d3b.png)
2. На дерев’яні або металеві шпажки нанизати ½ цибулі, додати м’ясо і знову цибулю.
3. На картоплі зрізати один бік і поставити на неї шпажки з м’ясом.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa010b34db975ed18a93c941f49008658.png)
4. Відправляємо в розігріту до 180° духовку на 40 хв.
5. Масло розтопити, додати всі інгредієнти для глазурі та змастити м’ясо.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F45e21d68860d62334f74170a859dbb62.png)
6. Відправити знову в духовку на 10 хв.
На OBOZ.UA є й інші рецепти приготування шаурми:
- Соковита шаурма
- Шаурма в лаваші
- Шаурма по-домашньому

