Деруни, або щось на них схоже, готують по всій Європі. І сьогодні ми спробуємо рецепт із Німеччини.
Хрусткі деруни з кисломолочним сиром, тертою морквою та цибулею — це традиційна німецька страва. І якщо вам подобаються деруни, але хочеться спробувати щось нове, то цей рецепт для вас. Покроковим способом приготування поділилися на сайті Einfach Kochen.
Німецькі деруни з сиром
Інгредієнти:
- картопля — 500г;
- 2 морквини;
- одна цибулина;
- нежирний сир — 250 г;
- 2 яйця;
- манка — 60 г;
- сіль, перець, олія для смаження.
Спочатку очистіть, вимийте і натріть на крупній тертці картоплю та моркву. Добре відіжміть кухонним рушником. Цибулю очистіть, наріжте дрібно або натріть на крупній тертці. Змішайте цибулю, картоплю і моркву з віджатим сиром і яйцями. Вмішайте манну крупу. Приправте сіллю та перцем.
Нагрійте трохи олії в одній або двох великих сковородах з антипригарним покриттям. Вилийте 1-2 столові ложки картопляного тіста, сформуйте товстіші млинці та випікайте в гарячій олії близько 2 хвилин. Переверніть деруни і підрум'яньте з іншого боку. Продовжуйте так, поки тісто не закінчиться. Подавайте зі сметаною, або несолодким йогуртом.
Читайте також:
Деруни по-гуцульськи: рецепт смачної української страви
Деруни, але не зовсім: як приготувати оладки з гарбуза
Це вам не деруни! Готуємо ірландські боксті: простий класичний рецепт