Хто зливав інформацію з НАБУ. Директор Бюро зробив заяву
Хто зливав інформацію з НАБУ. Директор Бюро зробив заяву

Хто зливав інформацію з НАБУ. Директор Бюро зробив заяву

Директор Національного Антикорупційного Бюро України Семен Кривонос відповів на заклики голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабуніна провести службове розслідування за повідомленнями про «злив даних» агентства його працівниками. Він наголосив,  що за фактом витоку інформації розпочато саме досудове розслідування. А за результатами службових розслідувань винні особи будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

«Воно дає набагато більше інструментів для отримання доказів причетності тих чи інших посадових осіб до злочину, аніж внутрішнє службове розслідування. І, на відміну від досудового розслідування, за результатами службового, максимум – це дисциплінарна відповідальність. Ба більше, до неї можна притягнути не пізніше ніж через рік з моменту вчинення дисциплінарного проступку (читай з моменту «зливу», – наголосив Кривонос.

Директор НАБУ також повідомив, що окрім згаданого досудового розслідування щодо витоків,  розпочато два службових розслідування. «Одне – щодо можливого тиску на викривачів, інше – щодо можливих неправомірних вказівок детективам. Проводяться необхідні заходи, встановлюються відповідні обставини. За результатами даних службових розслідувань у разі наявності достатніх підстав винні особи будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності», – додав Кривонос.

«Наголошу, будь-які рішення, в тому числі й кадрові будуть прийматися мною виключно за результатами розслідувань і у чіткій відповідності до визначених законом процедур», – зазначив директор НАБУ

У справі з «витоками» фігурує не менш цікавий персонаж – голова Броварської райдержадміністрації у 2020-2021 роках, а нині бізнесмен Георгій Біркадзе. Днями саме його переписку із особою «Японец Валера» (це старший детектив і керівник відділу детективів НАБУ Валерій Полюга) проілюстрували журналісти-розслідувачі Bihus.info.

Шабунін заявив, що після розслідування Bihus.info у Telegram-каналах почалася «активна кампанія з порятунку Углави».

.

Джерело матеріала
loader
loader