Переваги вживання авокадо: чому варто додати його до свого раціону
Переваги вживання авокадо: чому варто додати його до свого раціону

Переваги вживання авокадо: чому варто додати його до свого раціону

Авокадо, який часто хвалять за його поживну цінність, тепер визнаний найкращим фруктом для запобігання старінню, особливо з точки зору збереження мозку в тонусі. За словами Eatthis, хоча більшість людей знають про горіхи та чаї, які борються зі старінням, чудові переваги цього універсального фрукта стають приємною несподіванкою.

Дослідження, проведене Університетом Тафтса і опубліковане в журналі Nutrients, продемонструвало когнітивні переваги включення авокадо в щоденний раціон. В учасників, які вживали його щодня протягом шести місяців, підвищився рівень лютеїну - сполуки, яка пов'язана з поліпшенням когнітивних функцій і пам'яті. Для порівняння, ті, хто споживав картоплю або чашку нуту, не відчули подібних покращень.

Кортні Блісс, MS RDN та власниця компанії Feeding Bliss, підкреслює, що це дослідження демонструє величезні перспективи для здорового старіння та заохочує включати авокадо в їжу для людей різного віку. Оскільки населення надає пріоритет здоров'ю та довголіттю, простота додавання його до свого раціону харчування є потужною стратегією.

Більше того, Тріста Бест, MPH, RD, LD, пояснює, що авокадо пропонує значні переваги завдяки вмісту магнію. Він відіграє життєво важливу роль у функціонуванні організму і присутній у кожній клітині. Один авокадо містить майже 60 міліграмів магнію, що забезпечує 15% рекомендованої добової норми цього важливого поживного елемента.

Що стосується продуктів, які покращують роботу мозку, то їжа з високим вмістом омега-3 жирних кислот, як правило, очолює список. Авокадо, окрім того, що багате на магній, також містить високий рівень. Ці жири необхідні для здоров'я мозку, враховуючи, що приблизно 60% цього органу складається з ліпідів, половина з яких - омега-3.

Омега-3 жирні кислоти допомагають запобігти когнітивним розладам, таким як хвороба Альцгеймера, а також сповільнюють зниження розумових здібностей. Важливо, що ці жири мають вирішальне значення для виробництва нервових клітин, які є важливими для пам'яті та навчання.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те,чи справді корисно споживати авокадо.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader