Росія почала другий етап ядерних навчань: тренуються разом із Білоруссю
Росія почала другий етап ядерних навчань: тренуються разом із Білоруссю

Росія почала другий етап ядерних навчань: тренуються разом із Білоруссю

Міноборони РФ заявило, що навчання проводять для підтримки готовності особового складу та техніки для бойового застосування нестратегічної ядерної зброї Росії і Білорусі.

У Росії відповідно до рішення президента Володимира Путіна стартував другий етап навчань нестратегічних ядерних сил. Про це повідомило міністерство оборони Російської Федерації у вівторок, 11 червня.

У відомстві заявили, що метою навчань є "безумовне забезпечення суверенітету та територіальної цілісності Союзної держави".

Планується відпрацювання питань спільної підготовки частин збройних сил Російської Федерації та Республіки Білорусь до бойового застосування нестратегічної ядерної зброї.

Раніше у межах першого етапу особовий склад ракетних з'єднань Південного військового округу відпрацював завдання отримання спеціальних навчальних боєприпасів для оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер". А також спорядження ними ракет-носіїв та потайного висування в призначений позиційний район для підготовки до проведення ракетних пусків.

Крім того, у межах навчань авіація відпрацювала спорядження навчальними спеціальними бойовими частинами аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" та вильоти до призначених районів патрулювання.

Нагадаємо, 6 травня стало відомо, що Володимир Путін доручив випробувати в Росії нестратегічну ядерну зброю. У Міноборони країни зазначили, що навчання є відповіддю на "провокаційні заяви та погрози окремих західних офіційних осіб на адресу Росії".

5 червня російський президент заявив про можливість розміщення ракет у межах досяжності США та їхніх європейських союзників. За словами Путіна, це станеться, якщо Києву дадуть дозвіл на використання західної зброї дальнього радіусу дії для завдавання ударів по території РФ.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader