Шольц відкрив конференцію з відновлення України та оголосив про надання Patriot
Шольц відкрив конференцію з відновлення України та оголосив про надання Patriot

Шольц відкрив конференцію з відновлення України та оголосив про надання Patriot

Володимир та Олена Зеленські прибули на Конференцію з відновлення України, яка проходить у Берліні 11-12 червня. Про це повідомив телеканал FREEДОМ. Президента та першу леді зустрів канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Церемонію відкриття Ukraine Recovery Conference 2024 також почали транслювати на youtube-каналі Офісу президента. Її відкрив Шольц, зокрема, сказавши українською “Ласкаво просимо”. Канцлер ФРН повідомив, що Німеччина найближчим часом надасть Україні третю систему Patriot, установки IRIS-T, Gepard (Гепарди), ракети та боєприпаси.

– Найважливіша потреба України зараз – це боєприпаси та зброя, особливо ППО. Тому протягом найближчих тижнів і місяців ми поставимо в Україну третю систему Patriot, установки IRIS-T, Гепарди, ракети та боєприпаси, — сказав він, а також закликав інші країни надати додаткову підтримку Україні.

Потім на сцену запросили Володимира Зеленського. Президента України зустріли тривалими оплесками. Він подякував Шольцу за надання систем протиповітряної оборони.

  • У ніч проти 11 червня президент України Володимир Зеленський повідомив, що прибув до Німеччини для участі в Конференції з відновлення України.
  • 10 червня президент України Володимир Зеленський повідомив, що українську делегацію на конференції з відновлення України у Берліні очолила перший віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.
Теги за темою
Володимир Зеленський Німеччина
Джерело матеріала
loader
loader