Зеленський опівночі прибув до Німеччини
Зеленський опівночі прибув до Німеччини

Зеленський опівночі прибув до Німеччини

В ніч на 11 червня президент України Володимир Зеленський прибув до Німеччини для участі в Конференції з відновлення України. Як написав лідер України у своєму Телеграм-каналі, під час візиту планується провести переговори з Федеральним канцлером Олафом Шольцом.

- URC2024 об’єднає уряди, десять із яких – на рівні прем’єр-міністрів, компанії та організації для допомоги Україні. В умовах російського повітряного терору термінові рішення для української енергетики будуть нашим основним пріоритетом, - пояснив Зеленський.

З Олафом Шольцом він планує говорити про подальшу оборонну підтримку, розбудову української системи ППО, спільне виробництво озброєнь.

  • 7 червня повідомлялось, що Зеленський під час візиту до Німеччини виступить у Бундестазі. Хоча це не перший візит Зеленського до Берліна з початку війни, він вперше особисто виступить у перед депутатами Німеччини, які в цей день зберуться на спеціальне засідання. 
  •  6 червня Зеленський із дружиною прибули до Франції. Президент провів переговори з лідером США Джо Байденом та  виступив у Національній асамблеї Франції.  
Теги за темою
Володимир Зеленський Німеччина
Джерело матеріала
loader