Авокадо смачно використовувати для приготування свіжих салатів та бутербродів. Продукт чудово поєднується з різними інгредієнтами. Але плід може дуже швидко зіпсуватись, якщо неправильно його зберігати.
Редакція FoodOboz розповість, як краще зберігати авокадо, щоб воно на довго залишалось свіжим. Вигляд плоду також буде чудовим.
Не поспішайте класти авокадо в холодильник
Якщо ви придбали авокадо, яке ще не повністю достигло – не поспішайте класти його в холодильник. Плід значно швидше достигне, якщо зберігати його за кімнатної температури. Під впливом холоду авокадо може залишитись твердим.
Де не можна зберігати стигле авокадо
Авокадо, яке вже достигло, навпаки краще покласти у холодильник, щоб воно довше залишилось свіжим та не зіпсувалось. В такому середовищі свіжість плоду можна продовжити на три дні. За кімнатної температури воно зіпсується.
З чим поряд не можна зберігати авокадо
Авокадо вживають саме в сирому вигляді, смажити або відварювати його не потрібно. Через це, плід не можна класти в холодильнику поряд із сирим м'ясом, річковою рибою та іншими продуктами. які мають різкий запах та можуть спровокувати розповсюдження бактерій. Авокадо може дуже швидко зіпсуватись та почорніти.
Не виймайте кісточку
Розрізане авокадо краще зберігати з кісточкою. Також, можна зверху збризнути лимонним соковим. Все це буде сприяти збереженню свіжості.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Корисний майонез з авокадо без яєць
- Салат з креветками, манго і авокадо
- Тости з рибою та авокадо