Що додати до йогурту, щоб ефективно скинути зайву вагу
Що додати до йогурту, щоб ефективно скинути зайву вагу

Що додати до йогурту, щоб ефективно скинути зайву вагу

Серед сніданків йогурт виділяється як смачний і зручний вибір. Ви можете посилити його користь для схуднення за допомогою кількох доповнень. Eatthis розповів про найкращі комбінації йогуртів для зниження ваги.

1. Йогурт і мигдаль

Хоча мигдаль відомий своєю калорійністю, його помірне додавання до багатого на білки йогурту може допомогти вам у схудненні. Дослідження, опубліковане в Journal of Research in Medical Sciences, показало, що жінки з ожирінням, які їли 50 грамів мигдалю щодня в рамках дієти зі зниженим вмістом калорій, втратили більше ваги порівняно з тими, хто не включав його у свій раціон.

2. Йогурт і волоські горіхи

Як альтернативу мигдалю, спробуйте додати трохи волоських горіхів. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrition Journal, показало, що жінки з надмірною вагою та ожирінням, які дотримувалися низькокалорійної дієти, що включала волоські горіхи, ефективно втрачали вагу. Більше того, також спостерігалося зниження рівня загального холестерину та "поганого" холестерину ЛПНЩ, а також зниження систолічного артеріального тиску.

3. Йогурт і овес

Вівсянка не тільки відома своєю здатністю знижувати рівень холестерину, але й може стати чудовим доповненням до вашої дієти у поєднанні з йогуртом. У дослідженні, опублікованому в Journal of the American College of Nutrition, учасники, які їли вівсянку швидкого приготування, повідомили про зниження апетиту, зменшення споживання калорій і підвищення почуття ситості.

4. Йогурт і лляне насіння

Збільште вміст клітковини та користь для здоров'я серця у вашому ранковому йогурті за допомогою ложки лляного насіння. Мета-аналіз, опублікований в Obesity Reviews, проаналізував 45 випадкових контрольованих досліджень і виявив, що вживання лляного насіння сприяє зниженню ваги і зменшенню об'єму талії.

5. Йогурт і грейпфрут

Додавання шматочка грейпфрута до йогурту може мати значні переваги для схуднення. Дослідження, опубліковане в Journal of Medicinal Food, показало, що дорослі люди з ожирінням, які вживали свіжий грейпфрут або сік як частину свого раціону, втратили більше ваги порівняно з групою плацебо протягом 12-тижневого періоду.

Раніше OBOZ.UA писав про продукти, які покращують травлення.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader