Що треба їсти, щоб зберегти молодість: 5 корисних продуктів
Що треба їсти, щоб зберегти молодість: 5 корисних продуктів

Що треба їсти, щоб зберегти молодість: 5 корисних продуктів

Ні для кого не секрет, що всі ми старіємо, але хороша новина полягає в тому, що ми можемо впливати на те, як ми при цьому почуваємося і виглядаємо. За словами Eatthis, включаючи в свій раціон певні продукти, ми можемо мінімізувати негативний вплив старіння на наш організм, як фізичний, так і психічний.

1. Устриці

Науково доведено, що устриці допомагають боротися з віковою втратою м'язів, оскільки містять білок, що захищає м'язи. Крім того, вони є чудовим джерелом цинку, який важливий для перетворення вітаміну А в корисну форму для підтримки здоров'я очей. Деякі дослідження навіть припускають, що цинк може сповільнити прогресування дегенерації жовтої плями, яка є основною причиною втрати зору.

2. Зелений чай

Дослідники виявили, що поліфеноли, які містяться в зеленому чаї, можуть фактично блокувати накопичення бляшок в артеріях, запобігаючи серцевим захворюванням. Цей чарівний напій не лише має протизапальні властивості, які борються зі старінням, але й покращує еластичність шкіри, запобігаючи появі зморшок.

3. Виноград

Насичений антоціанами, виноград пропонує широкий спектр переваг, які борються зі старінням. Окрім протиартритних властивостей, він також стимулює вироблення колагену в сітківці, захищаючи ваші очі від вікової дегенерації жовтої плями.

4. Гриби шиїтаке

Підтримуйте свій молодий вигляд за допомогою грибів шиітаке, які багаті на мідь. Вона необхідна для вироблення пігменту у вашій шкірі та волоссі. Лише півсклянки грибів шиїтаке покриває 71 відсоток рекомендованої добової норми міді і містить лише 40 калорій.

5. Сир чеддер

Споживання сиру чеддер не тільки задовольняє ваш смак, але й допомагає зберегти вашу сяючу посмішку. З віком наші зуби втрачають свій блиск. Однак перекушуючи сиром чеддер, ви можете підвищити рівень рН у ротовій порожнині та зменшити зміну кольору зубів.

Раніше OBOZ.UA розповідав, чим корисний білий чай.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader