Медики одеської «швидкої» - про бійку з ТЦК: Конфлікт вичерпаний, питання бронювання вирішать
Медики одеської «швидкої» - про бійку з ТЦК: Конфлікт вичерпаний, питання бронювання вирішать

Медики одеської «швидкої» - про бійку з ТЦК: Конфлікт вичерпаний, питання бронювання вирішать

В Одеському обласному центрі екстреної медичної допомоги прокоментували бійку працівників «швидкої» з представниками ТЦК, яка сталася 11 червня, заявивши, що «конфлікт вичерпано».

Відповідний допис оприлюднив Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«З приводу інциденту, який стався вчора між співробітниками Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і ТЦК: конфлікт вичерпано. Остаточний вердикт нададуть правоохоронні органи», – йдеться у дописі.

Щодо скарг медиків на відсутність бронювання керівництво «швидкої» повідомило, що найближчим часом питання буде вирішено.

«Нині, відповідно до установленого порядку, проводяться відповідні лікарські огляди, оновлюються обліково-військові дані, формуються та подаються додаткові списки на їх бронювання», – повідомили в центрі екстреної медичної допомоги.

Своєю чергою Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що триматиме ситуацію на особистому контролі. Зокрема, він уже направив листи до Державного бюро розслідувань, Військової служби правопорядку, Національної поліції й Міністерства внутрішніх справ з вимогою надати правову оцінку діям учасників конфлікту.

За словами Лубінця, те, що зафіксовано на відео, яке шириться мережею, є неприпустимим.

Уповноважений ВР додав також, що йому відомі й інші «не менш прикрі випадки», на які він реагує й не залишає поза увагою.

«Кожна зі сторін повинна нести відповідальність за свої дії, відповідно до законодавства! І дозволю собі нагадати, що кожен, окрім конституційних прав, має й обов’язки, які варто виконувати у належний спосіб – без шкоди для інших громадян. Дії, які мали місце в Одеському ТЦК та СП, точно не додають авторитету жодній зі сторін конфлікту, а навіть навпаки – дискредитують тих, хто зараз на передовій виборює життя для нашої країни і людей», – наголосив омбудсмен.

Водночас він нагадав про вигоду для ворожих каналів, які успішно використовують згадане відео для поширення своїх пропагандистських наративів.

Лубінець закликає посадових осіб ТЦК та СП під час виконання своїх обов’язків неухильно дотримуватися норм Конституції й законодавства України.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі правоохоронці розпочали розслідування щодо масової бійки, яка сталася між працівниками швидкої медичної допомоги і районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

За даними ЗМІ, водій карети екстреної медичної допомоги прийшов до Київського РТЦК та СП Одеси щоб оновити дані, проте його відмовилися відпускати. Коли йому стало зле, викликали медиків, яких після приїзду також відмовились відпускати. На місце прибули кілька бригад екстреної служби. Сталися сутички між екіпажами швидкої та працівниками ТЦК, а також їхніми помічниками.

В Одеському обласному ТЦК та СП повідомили, що під час роботи мобільної групи оповіщення один громадянин відмовився надати документи, що посвідчують особу, та військово-облікові документи. Через це його доставили до Київського РТЦК та СП міста Одеса для оновлення облікових даних, де йому начебто стало зле.

Фото ілюстративне

Теги за темою
Одеса
Джерело матеріала
loader
loader