Серед причин зростання ціни - активність покупців.
У травні ціна на свинину зросла майже утричі - на 6%.
Про це повідомляють в аналітичному відділі Асоціації "Свинарі України" за результатами щомісячного моніторингу цін.
"Охолоджені свинячі напівфабрикати подорожчали на 2,5%. При цьому, найпомітніше підвищилися ціни на популярні у сезон пікніків свинячі ошийок та стегно — плюс 5,8% та 5,3% до середньої ціни у попередньому місяці. Проте інші частини також додали у ціні: корейка, вирізка та грудинка подорожчали на 2–2,6%", - сказано у повідомленні.
В асоціації пояснюють, що цінова динаміка на ринку свинини у травні продемонструвала, що споживчі ціни залежать від низки чинників на кожному з етапів виробничо-збутового ланцюга.
"Втім, активність покупців впливає на ціну свиногосподарств, що й спостерігали на тлі послаблення торгівлі після великодніх свят", - зазначили в галузевому об’єднанні.
Читайте провідні новини дня:
- Після ТЦК і ВЛК: що відомо про загадкові смерті мобілізованих, які не доїхали до фронту
- РФ здійснила потужний комбінований ракетний удар по Києву: що відомо
- Бійка між медиками та співробітниками ТЦК в Одесі: адвокат вказав на цікаві деталі