Ще один енергоблок АЕС виводять у ремонт, що збільшить дефіцит електроенергії
Ще один енергоблок АЕС виводять у ремонт, що збільшить дефіцит електроенергії

Ще один енергоблок АЕС виводять у ремонт, що збільшить дефіцит електроенергії

Найближчими днями “Енергоатом” виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник. Це  збільшить дефіцит в енергосистемі у липні, але дозволить скоротити тривалість відключень  світла восени. Про це 13 червня повідомила пресслужба компанії з посиланням на в.о. голову правління “Енергоатому” Петра Котіна.

- Найближчими днями Енергоатом виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник. Враховуючи це, а також зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитись. Але, з іншого боку, саме такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії, - розповіли в “Енергоатомі”.

За словами Котіна, наразі “Енергоатом” з випередженням графіка проводить ремонти енергоблоків АЕС.

Він пояснив, що безпечна та ефективна експлуатація ядерних реакторів АЕС потребує щорічного проведення планово-попереджувальних ремонтів. Вони включать перевантаження ядерного палива та обовʼязкові регламентні роботи. Як правило, такі ремонти проводять в теплу пору року, щоб максимально використати потужність атомної генерації під час осінньо-зимового періоду.

Цього року ремонти проводять на восьми енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС. На Запорізькій АЕС планово-попереджувальні ремонти з моменту її окупації Росією не проводять.

- Роботи виконуються за графіком ремонтної кампанії, який погоджений Укренерго. Графік складений оптимально та враховує всю складність ситуації з енергопостачанням, - розповіли в компанії.

Останніми місяцями “Енергоатом” завершив ремонти трьох енергоблоків потужністю 2420 МВт. Загальна тривалість ремонтів зменшена на 22,3 доби від запланованого. В результаті АЕС виробили додаткових 171, 84 млн кВт електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні.

  • 7 червня «Енергоатом» повідомив, що після ремонту до енергомережі приєднали енергоблок-тисячник однієї з АЕС. Через це ситуація з вимкненнями електроенергії дещо покращилася. Роботи завершилися на 10 днів раніше запланованого терміну.
  • 7 червня Кабінет міністрів доручив органам державної влади знизити споживання електроенергії. Міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації повинні відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель та прилеглої території.
Джерело матеріала
loader
loader