Маск отримає від Tesla $48 млрд: за що мільярдеру заплатять космічну суму
Маск отримає від Tesla $48 млрд: за що мільярдеру заплатять космічну суму

Маск отримає від Tesla $48 млрд: за що мільярдеру заплатять космічну суму

Американський мільярдер Ілон Маск може стати ще багатшим. Його капітал може зрости на 48 млрд доларів, оскільки акціонери Tesla проголосували за щедру премію для її генерального директора.

Про це 13 червня повідомили в пресслужбі Tesla, а на своїй сторінці в мікроблозі X Ілон Маск вже подякував акціонерам за підтримку. Також інвестори проголосували за переїзд штаб-квартири автовиробника зі штату Делавер назад до штату Техас.

Інвестори погодилися заплатити Маску понад $48 млрд/

Пакет преміювання включає 303 млн опціонів на купівлю акцій Tesla за сильно зниженим курсом. Віддячити голові компанії таким чином рада директорів запропонувала ще 2018 року – тоді цю ідею підтримали 73% акціонерів.

На той момент ринкова вартість акцій компанії була значно вищою, тому спочатку розмір премії становив 56 млрд доларів. Нині на тлі зниження ціни акцій Tesla, яке спостерігається з початку 2024 року, ця оцінка становить 48,3 млрд доларів.

Але в січні 2024-го суд штату Делавер анулював це рішення, назвавши його "глибоко помилковим" і заявивши, що рада директорів не змогла довести справедливість такого плану. Крім того, суддя звинуватила раду директорів в упередженості. Варто зазначити, що до складу керуючого органу входять не лише молодший брат Ілона Маска Кімбал, а й його близький друг Антоніо Грасіас, а також адвокат Тодд Марон, який представляв Маска в шлюборозлучному процесі.

У відповідь на рішення судді рада директорів виставила ініціативу на повторне голосування. Його голова Робін Денхольм закликала акціонерів знову підтримати ідею про виплату, щоб таким чином висловити свою вдячність компанії CEO і щоб він зосередився на своїх посадових обов'язках. Нагадаємо, що, окрім Tesla та X, Маск очолює компанії SpaceX, Neuralink та Boring Company.

Акції Tesla відреагував на оголошення результатів голосування зростанням. Це відображає впевненість інвесторів та зменшує ризик відходу Маска з компанії.

Також OBOZ.UA писав, що деякі акціонери компанії подали на Маску до суду. Мільярдера звинуватили в інсайдерській торгівлі акціями – нібито в 2021-2022 роках він та його брат Кімбал, знаючи про невтішні продажі електрокарів Tesla, таким чином заробили близько 30 млрд доларів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader