Російські кібератаки стають агресивнішими - Microsoft
Російські кібератаки стають агресивнішими - Microsoft

Російські кібератаки стають агресивнішими - Microsoft

Російські кібератаки стають «агресивнішими», і може бути важче їм запобігти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News, посилаючись на інформацію віцепрезидента Microsoft Бреда Сміта Комітету з питань внутрішньої безпеки Палати представників Конгресу США.

Сміт попередив американських політиків про те, що Служба зовнішньої розвідки РФ (СЗР) «продовжує залишатися одним із найкращих ресурсів і найдосконаліших кіберагентств у світі».

За словами Сміта, за останній рік компанія Microsoft побачила, що СЗР стала «більш агресивною». Він пояснив, що тепер, коли фахівці виявляють діяльність Росії в інтернет-середовищі, вона не виходить з нього, а навпаки подвоює свої атаки.

На додачу до цього, віцепрезидент Microsoft попередив про прямий зв’язок між діяльністю держав і кіберзлочинністю, особливо між Росієюта Північною Кореєю.

«Одна справа брати участь у кібербою із чотирма окремими противниками (Росією, Китаєм, Північною Кореєю та Іраном – ред.), а зовсім інший сценарій, якщо дві чи всі чотири із цих країн діятимуть у тандемі», – сказав Сміт.

Як повідомляв Укрінформ, після початку повномасштабного вторгнення російські хакери здійснюють по 4,5 тис. кібератак щороку, свідчать дані Департаменту кібербезпеки СБУ.

Теги за темою
Росія США
Джерело матеріала
loader
loader