Microsoft попередила Конгрес США, що російські кібератаки стають агресивнішими
Microsoft попередила Конгрес США, що російські кібератаки стають агресивнішими

Microsoft попередила Конгрес США, що російські кібератаки стають агресивнішими

Віцепрезидент корпорації заявив про прямий зв’язок держави і кіберзлочинності в Росії та КНДР і застеріг, що противники США «тісніше співпрацюватимуть в кіберпросторі».

Віцепрезидент Microsoft Бред Сміт повідомив Комітету з питань внутрішньої безпеки Палати представників Конгресу США, що російські кібератаки стають «агресивнішими», а запобігати їм стає важче, пише Sky News.

Сміт попередив американських політиків про те, що Служба зовнішньої розвідки Росії (СЗР) «продовжує залишатися одним із найкращих ресурсів і найдосконаліших кіберагентств у світі».

За словами Сміта, за останній рік Microsoft побачила, що СЗР стала «більш агресивною». Він пояснив, що тепер, коли фахівці виявляють діяльність Росії в інтернет-середовищі, вона не виходить з нього, а навпаки подвоює свої атаки.

На додачу до цього, віцепрезидент Microsoft попередив про прямий зв’язок між державною діяльністю і кіберзлочинністю, особливо в Росії та Північній Кореї.

Сміт також попередив, що необхідно готуватися до ймовірності того, що противники США будуть «тісніше співпрацювати в кіберпросторі». «Одна справа брати участь у кібербою із чотирма окремими противниками (Росією, Китаєм, Північною Кореєю та Іраном), а зовсім інший сценарій, якщо ці країни діятимуть у тандемі», — сказав Сміт.

Нагадаємо, США приєднуються до зусиль НАТО і ЄС з протидії російськім кібератакам проти європейських країн.

Фото: ілюстративне / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Росія США Microsoft
Джерело матеріала
loader
loader