Дуда назвав Лукашенка "лялькою Путіна" та співучасником нападу на Україну
Дуда назвав Лукашенка "лялькою Путіна" та співучасником нападу на Україну

Дуда назвав Лукашенка "лялькою Путіна" та співучасником нападу на Україну

Польський лідер Анджей Дуда, який підтримав ініціативу України щодо "Формули миру" та бере участь у саміті у Швейцарії, заявив, що тільки Російська Федерація винна у війні в Україні. Проте агресор не діє сам – їм допомагає Білорусь, а її голова є учасником усіх злочинів. Про це Дуда сказав, виступаючи на саміті світу у Швейцарії.

- Тільки Росія винна у війні. Але це не означає, що Росія діє сама. Я тепер звертаюся до ролі, яку лялька Путіна Лукашенко відіграв у цій війні. Він не лише дозволив армії РФ напасти на Україну з території Білорусі, а й ініціював низку гібридних атак проти Польщі та Балтійських держав, - зазначив Дуда.

Він наголосив, що Україна має повне право захищати свій суверенітет і незалежність "будь-яким способом, який співвідноситься з міжнародним правом". Дуда заявив, що майбутня мирна угода має забезпечити суверенітет України та практичні можливості захищати свою незалежність, а також її право на самостійну внутрішню та зовнішню політику, без впливу РФ.

  • 15 червня у Швейцарії стартував Глобальний саміт миру щодо України. У заході бере участь 101 країна та міжнародна організація. Водночас на перший саміт миру не запросили Росію. Раніше у ОП заявили, що країна-агресор, можливо, візьме участь у наступній зустрічі.
  • Зеленський на засіданні заявив, що головна мета перших зустрічей світових лідерів - визначитися, як досягти справедливого миру. Це дозволить на другому саміті зафіксувати реальне припинення війни.
  • Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що заморожування війни в Україні, тоді як російські війська окупують територію України, є неправильним рішенням і може спровокувати глобальні війни в майбутньому.

 

Теги за темою
Польша
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader