В одній із країн ЄС виділили 10 млн євро на допомогу українцям: на що витратить гроші
В одній із країн ЄС виділили 10 млн євро на допомогу українцям: на що витратить гроші

В одній із країн ЄС виділили 10 млн євро на допомогу українцям: на що витратить гроші

Українським біженцям у Нідерландах буде простіше знайти роботу та налагодити контакти з місцевим населенням. Для цього уряд країни виділив додатково 10 млн євро на мовні курси.

Як повідомили на урядовому сайті, фінансування виділили на 2025 рік згідно з пропозицією Європейської комісії продовжити дію Директиви про тимчасовий захист ще на 1 рік. Остаточне рішення має бути прийняте наприкінці місяця.

"Попри скрутні обставини в Україні, багато українців продовжили своє життя і знайшли роботу тут, у Нідерландах. Це надзвичайне досягнення. Наразі ми бачимо, що в українців зростає потреба знайти роботу гідну їхнього рівня, і цьому сприяє якісне вивчення нідерландської мови. Тому ми надаємо додаткову підтримку муніципалітетам у продовженні уроків мови", – сказала з цього приводу міністерка соціальних справ і зайнятості Нідерландів Карієн Ван Генніп.

Раніше у парламенті Нідерландів запропонували посилити правила, що регулюють фінансові зобов'язання працевлаштованих біженців. Якщо ініціативу буде схвалено, працевлаштованим українцям у цій країні доведеться платити за житло та харчування.

Зазначимо, дедалі менше українських біженців, які перебувають за кордоном, планують переїхати назад до України. За останні півтора року їхня частка скоротилася з 50% приблизно до 26%. Щоб повернути людей, вживати заходів потрібно вже зараз, кажуть експерти. І йдеться не лише про ринок праці.

Як вже повімдомляв OBOZ.UA, згідно з даними Євростату, Нідерланди виявилися однією з небагатьох країн Євросоюзу, де спостерігається відтік біженців з України. Зокрема у квітні їх поменшало більш ніж на 8 тис. осіб. Загалом, станом на кінець квітня статус тимчасового захисту в країнах ЄС мали майже 4,2 млн громадян країн, що не входять до ЄС, з них 98% – громадяни України.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader