Час для сніданку: коли саме слід починати перший прийом їжі за день
Час для сніданку: коли саме слід починати перший прийом їжі за день

Час для сніданку: коли саме слід починати перший прийом їжі за день

Якщо ви у клубі з тими, хто не любить їсти з самого ранку, врахуйте, що такі дії не додають користі для вашого організму. Численні дослідження доводили, що повноціний сніданок здатен надавати сил протягом всього дня, допомагати покращити роботу організму, а також сприяти нормальному схудненню.

Чому слід зробити сніданок своєю щоденною звичкою та коли саме варто сідати за стіл? Про це розповіли в Eat This, Not That!

В The Journal of Nutrition було опубліковано дослідження згідно з яким 50 000 осіб протягом 7 років починали день з яєчні, йогурту, фруктів та інших здорових страв. Результати аналізу показали, що учасники мали нижчий індекс маси тіла порівняно з тими, хто пропускав сніданок.

Також, вплив сніданку на стрункість тіла підтвердило дослідження, яке було проведене Корнельським університетом Food & Brand lab. Виявилось, що більшість людей стрункої статури, а саме 97% не пропускають ранкового прийому їжі.

Крім того, експерти вважають, що час, коли ви снідаєте, важливий так само як і сам сніданок. За словами Метта Теннеберга з Arcadia Health and Wellness у Фініксі, цей прийом їжі має відбутися протягом перших тридцяти хвилин після пробудження. Це необхідно, щоб поповнити запаси після нічного сну і підтримувати нормальний рівень обміну речовин протягом дня.

Варто зазначити, що під час сніданку варто уникати великої кількості рафінованих вуглеводів, насичених жирів і продуктів з високим вмістом цукру. Оптимальний сніданок має складатися з води, цільних продуктів, багатих на білок, з низьким вмістом нездорових жирів і високим вмістом клітковини.

РанішеOBOZ.UA розповів, чому на сніданок не можна їсти пончики.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader