Аджика – абхазька та грузинська гостра приправа у вигляді пастоподібної маси, до складу якої входять перетерті овочі та пряні трави. Кожна господиня в арсеналі, як правило, має один або кілька рецептів такої заготівлі.
І якщо ви вже робили в міру гостру аджику з кабачків, цього разу приготуйте сиру аджику.
Цього разу наші читачі мають можливість познайомитись із простим рецептом, яким поділилася фуд-блогер та учасниця "МастерШеф-12" Мирослава Пекарюк на своїй сторінці Instagram.
Що потрібно з продуктів: томати (1,2 кг), болгарський перець (0,5 кг), гострий перець чилі (100 г), часник (100 г), сіль (80 г), оцет (150 г), кріп.
Спосіб приготування
Для початку всі овочі ретельно промиваємо в проточній воді. Помідори розрізаємо на кілька частин, вирізаємо місця кріплення плодоніжки.
У болгарському та гострому перцях вирізаємо насіннєву коробку, подрібнюємо їх не дуже дрібно. Часник очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубки.
Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім ріжемо ножем.
Всі овочі пропускаємо через м'ясорубку, потім додаємо нарізаний кріп, оцет, сіль і ретельно перемішуємо.
Розливаємо сиру аджику в банки та закриваємо герметично кришками. Таку аджику можна відразу ж вживати в їжу.
Раніше повідомлялося, за вашим борщем вишикується черга, просто додайте ложечку цього: секрет, який приховують досвідчені кулінари.
Також, залиште окупантську окрошку в минулому, цей суп з кабачків затьмарить її повністю, рецепт.