Кулеба про повернення українців з-за кордону: Потрібні правильні слова
Кулеба про повернення українців з-за кордону: Потрібні правильні слова

Кулеба про повернення українців з-за кордону: Потрібні правильні слова


Уряди країн, в яких перебуває найбільше евакуйованих українців, задоволені тим, що наші громадяни живуть там, працюють і адаптуються, але прагнуть допомогти Києву повернути українців додому.

Для заохочення українців повертатися з-за кордону важливо знаходити правильні інструменти і взаємодію, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час 4-го Саміту перших леді та джентльменів, РБК-Україна.

На думку міністра, не варто “дотискати”, якщо Україна хоче повернути додому своїх громадян, адже уряди країн, в яких перебуває найбільше евакуйованих українців, задоволені тим, що наші громадяни живуть там, працюють і адаптуються, але прагнуть допомогти Києву повернути українців додому.

За його словами, уряди інших країн самі перебувають у дуже вузькому просторі для маневру, тому що не можна робити це примусово.

Кулеба додав, що серед українців за кордоном є й ті, хто не має куди повертатися, або не має можливості це зробити через хворобу, необхідність догляду за близькими тощо.

“Я думаю, якщо цю групу відставити вбік, для решти українців, які зараз за кордоном, ми всі присутні в цій залі, ті, хто сьогодні складає сесію в університетах, ходять на роботу в полях, на заводах, у бізнесі, наочний доказ того, що в Україні можна жити, розвиватися і ростити дітей”, – підкреслив міністр.

Раніше повідомлялося, що в 19 країнах зросла кількість українських біженців.



Джерело матеріала
loader
loader