Росія кинула цілий «кулак» на прорив адмінкордону Луганщини: що відбувається
Росія кинула цілий «кулак» на прорив адмінкордону Луганщини: що відбувається

Росія кинула цілий «кулак» на прорив адмінкордону Луганщини: що відбувається

Останні три тижні росіяни "промацували" слабкі місця в обороні ЗСУ. Тривають безперервні штурми Третьої штурмової.

Окупанти посилили атаки на стику Луганської та Харківської областей, щоб вийти на адмінмежі Луганщини, ідеться у заяві Третьої штурмової бригади. На одній із ділянок противник наростив угрупування до 10 тисяч осіб, зауважує OSINT-спільнота DeepState.

Підкреслюються нерівні сили ворога та українських захисників.

"Ворог наступає танковими полками, залучає значну кількість артилерії та додаткові загони з ПВК і спецпризначенців. Застосовує FPV, КАБи й хімічну зброю", - повідомляють військові.

На штурми позицій Третьої штурмової противник кидає цілі взводи та роти особового складу. Їхню стрімку ліквідацію компенсує поповненням живої сили у кількості 250-400 солдат ЗС РФ щотижня.

Зауважується, що з травня бійці бригади знищили вже близько 1068 росіян, ще майже 2292 - це "трьохсоті".

РФ хоче дійти до Першотравневого та окупувати Борову

Найближче завдання росіян - вийти до ділянки Чернещина - Першотравневе з подальшим захопленням села Борова.

Аналітики, своєю чергою, уточнюють, що противник планує повторити минулорічну стратегію з виходом спочатку на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім вже на Першотравневе-Чернещина.

"Ударний кулак" з 10 тисяч росіян на одній з ділянок

За даними DeepState, ідеться про 10 000 особового складу противника (на ділянці від Райгородки до Нововодяного) і близько 450 одиниць військової техніки, з них 200 - артсистеми.

Російські окупанти розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, які представлені 236 артилерійською бригадою та 11 полками: 7 мотострілецьких, 2 танкових та 2 артилерійських.

В OSINT-спільноти викликає занепокоєння наявність значного числа найманців, яких в основному використовують для штурмових, а не оборонних дій.

Що таке Борова?

Борова - селище в Ізюмському районі Харківщини. Станом на січень 2020 року там проживало понад 5 тисяч осіб.

У квітні 2022 року населений пункт потрапив під тимчасову окупацію росіян. Але вже у жовтні було звільнено українським захисниками.

Населений пункт розташований на лівому березі Оскільського водосховища. Від водосховища село відділяє невеликий сосновий масив. Відстань до Харкова - 193 км залізницею і 165 км автошляхами.

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело матеріала
loader
loader