Салатний овоч дорожчає, ціни засмутять українців: вартість вища ніж була в 2023 році
Салатний овоч дорожчає, ціни засмутять українців: вартість вища ніж була в 2023 році

Салатний овоч дорожчає, ціни засмутять українців: вартість вища ніж була в 2023 році

Цінив українських магазинах настільки швидко змінюються, що українці не успівають за ціновим бумом. Наприклад, ціни на тепличні огірки протягом тижня зросли на 30% через скорочення їх пропозиції на ринку. Учасники ринку не виключають подальшого подорожчання, але такі зміни можуть негативно вплинути на обсяги продажів. Про це повідомили аналітики.

Зростання вартості цього овоча обумовлене значним зменшенням пропозиції.

"Так, практично у всіх тепличних комбінатах сьогодні проводять зачистки напередодні підготовки до другої сівозміни, що призвело до значного скорочення вибірок цієї тепличної продукції. Тим часом пропозиція огірка з літніх теплиць також помітно зменшилася, що зумовлено зниженням темпів збору врожаю через погодні умови", — розповідають аналітики.

Тому наразі ціна огірків коливається у діапазоні від 30 до 50 гривень, що на 30% вище, ніж на минулому тижні. Експерти також вказують, що багато тепличних комбінатів планують зосередитися на вирощуванні томатів, не розпочинаючи другу сівозміну огірків і виділивши більшу частину площі під томати.

Аналітики зазначають, що середня вартість огірків порівняно з 2023 роком зросла на 15% через підвищення цін. Гравці ринку не виключають подальшого зростання цін, але це може вплинути на темпи продажу негативно.

Джерело: EastFruit.

Останні новини України:

Нагадаємо,українців попередили про зростання вартості хлібу та батону.

Як повідомляла Politeka,польський продукт завалив українські магазини, під загрозою вітчизняне виробництво.

Також писала Politeka, виробництво популярного продукту в біді, ціни повзуть вгору.

Теги за темою
продукти ціни
Джерело матеріала
loader
loader