Столтенберг пояснив, як довго РФ зможе продовжувати війну проти України
Столтенберг пояснив, як довго РФ зможе продовжувати війну проти України

Столтенберг пояснив, як довго РФ зможе продовжувати війну проти України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг акцентував на важливості сталої підтримки України з боку країн-партнерів та союзників. Він переконаний, що від надійності оборонної допомоги Заходу залежить, зокрема, як довго ще РФ продовжуватиме свою військову агресію.

В ході свого візиту до США і виступу в аудиторії Wilson Center у Вашингтоні генсек Північноатлантичного альянсу відповів на запитання журналістів, зокрема, щодо американської допомоги Україні, та майбутнього саміту НАТО наступного місяця.

Однією з найактуальніших тем на цьому заході, зазначив Столтенберг, буде саме Україна.

"Після повномасштабного вторгнення Росії союзники по НАТО надали безпрецедентний рівень підтримки. Це було необхідним для українців, щоб дати відсіч і вижити як суверенна нація. Але цієї зими та весни ми спостерігали серйозні затримки та прогалини в наданні підтримки, що мало наслідки на передовій", - сказав він.

Столтенберг наголосив, що не можна допускати, щоб це повторилося.

"Ось чому я очікую, що на саміті лідери Альянсу погодяться на те, що НАТО керуватиме координацією та наданням допомоги з питань безпеки та навчання для України", - заявив генсек альянсу.

Він додав, що саме з цієї мети він запропонував довгостроковий фонд "зі свіжим фінансуванням кожного року".

"Чим надійнішою буде наша довгострокова підтримка, тим швидше Москва зрозуміє, що не може нас чекати, і тим швидше закінчиться ця війна. Це може здатися парадоксом, але шлях до миру - це більше зброї для України", - наголошує Столтенберг.

Крім того, він привітав пакет допомоги для України на 60 мільярдів доларів, ухвалений Конгресом США у квітні.

"Це важливо і доповнює зусилля інших членів НАТО", - сказав генсек Північноатлантичного блоку.

Джерело: РБК-Україна

Джерело матеріала
loader